Au fost odată, pe Pământ…

Standard

        Astăzi, iepurașii s-au întors în timp și au pășit, fascinați, în lumea dinozaurilor. Tema a fost întâmpinată cu chiote de bucurie încă de la intrarea în clasă, la vederea cărților expuse la Centrul tematic (,,Hei, astăzi o să vorbim despre dinozauri!”). La Întâlnirea de dimineață, bănuielile și-au primit confirmarea. Iepurașii au aflat ce sunt dinozaurii, când au trăit, cu ce se hrăneau, cum comunicau între ei, cum se înmulțeau  și de ce au dispărut. Au urmărit un film documentar pentru copii și au ascultat  Cântecul dinozaurilor.

Ce am învățat:

  • Dinozaur înseamnă ,,șopârlă înfiorătoare”.
  • Dinozaurii au trăit cu mult timp înainte să apară oamenii pe Pământ.
  • Nimeni nu a văzut un dinozaur, dar știm că ei au existat datorită numeroaselor fosile descoperite, în urma săpăturilor, pe tot globul (oase, urme în piatră, ouă etc).
  • Aveau patru picioare, un corp imens și un cap mic, iar gâturile și cozile lor erau foarte lungi. Aveau corpul acoperit cu solzi, dar nu se cunoaște cu precizie culoarea lor.
  • Unii dinozauri erau erbivori (se hrăneau cu plante), alții erau carnivori. Cel mai temut dinozaur carnivor se numea Tyrannosaurus Rex.
  • Dinozaurii erbivori se apărau de cei carnivori cu ajutorul coarnelor, al țepilor sau al plăcilor osoase care le acopereau corpul. Unii își foloseau coada ca pe o armă.
  • Dinozaurii carnivori erau mai rapizi (alergau pe două picioare), aveau gheare și colți ascuțiti.
  • Dinozaurii se înmulțeau prin ouă.
  • Nu se cunoaște cauza dispariției dinozaurilor. Există doar presupuse cauze, cum ar fi schimbarea bruscă a climei, o erupție vulcanică de mari proporții, prăbușira unui meteorit, lupta pentru existență cu alte animale.

       Iată și câțiva dintre dinozaurii modelați de ,,iepurași”!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s