Sănătate prin mișcare

Standard

             Și în grădinița noastră, săptămâna aceasta, se desfășoară programul ,,Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Ziua de azi s-a derulat sub sloganul ,,Sănătate prin mișcare”. După ce am aflat cât de important este să facem mișcare pentru a ne menține corpul sănătos, ne-am gândit să nu lăsăm ziua să ne treacă fără folos. Pentru început, ne-am încălzit cu o serie de jocuri de mișcare distractive:

  • Scaunele muzicale
              Se face un cerc din atâtea scaune cât numărul participanţilor, mai puţin cu unul.Copiii dansează în jurul scaunelor pe muzică, până când aceasta este oprită. În momentul în care muzica se opreşte, fiecare dansator trebuie să-şi găsească un scaun. Cel care rămâne fără loc iese afară din joc. La fiecare sfârşit de rundă se scoate câte un scaun din joc. Dansul continuă până când rămâne un singur scaun, câştigător fiind copilul care reuşeşte să se aşeze primul pe ultimul scaun.
  • ,,Rândunică, mută-ți cuibul!”
Copiii se grupează câte doi, față în față, ținându-se de mâini. Se formează mai multe astfel de grupuri. În mijloc se află un al treilea copil, pe post de „rândunică” (cei trei formeaza cuibul, cu rândunica în el). Un copil desemnat rămâne în afara acestor „cuiburi”. Când educatoarea strigă „Rândunică, mută-ți cuibul!” toate păsările își schimbă cuibul astfel încât  copilul rămas afară își va găsi un cuib și un altul va rămâne fără. Jocul continuă, cu schimbarea rolurilor.

         Am continuat cu un parcurs aplicativ cu obstacole, o întrecere între două echipe (mers cu ocolire de obstacole), complicat apoi cu o nouă sarcină, mers cu nuca în lingură.

              Am încheiat ziua printr-un concurs de dans liber, moment primit cu entuziasm de copii.

            La final, toți iepurașii au primit diplome care să le amintească importanța mișcării pentru o viață sănătoasă.

SAM_1071_Edited

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s