Primăvară cu miros de muguri și de ramuri verzi

Standard

Deși ziua de azi a fost una mohorâtă, primăvara și-a făcut simțită prezența în grădinița noastră, îmbiindu-ne cu parfum de muguri și de ramuri verzi. Încă de dimineață, iepurașii au observat crenguțele tinere ivite în decor și s-au grăbit să le privească mai îndeaproape. Am aflat astfel că, primăvara, copacii se trezesc la viață din somnul lor de peste iarnă, mângâiați de razele călduțe ale soarelui. Sorb cu grăbire apa rămasă în pământ după topirea zăpezii și își întind crengile spre cer, să se mai dezmorțească. Și, ca prin minune, pe crengi apar mugurași de toată frumusețea, maronii-verzui, cu miros de iarbă crudă.

Copiii au observat că mugurii au forma alungită, sunt maro sau verzi, sunt moi la pipăit și nu au un miros prea puternic, asemenea florilor. Au învățat că, pentru a înmuguri, copacii au nevoie de apă, lumină și căldură. Dacă vremea se răcește brusc, mugurașii pot îngheța, iar copacii ar putea să rămână fără fructe.

Observare muguri

În continuare, cu degețele talentate, iepurașii au îmbrăcat copăceii golași cu straie mândre, de primăvară. Copăcelul îl puteți descărca de AICI.

Pictura copaci

Reclame

Un răspuns »

  1. Pingback: Copac înflorit (colaj cu cereale) | Iepurașii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s