„Azorel, prietenul meu” (activitate integrată)

Standard

           Săptămâna aceasta deschide proiectul tematic intitulat ,,Din lumea celor care nu cuvântă”, fiind dedicată animalelor domestice. Am început ziua cu Întâlnirea de dimineață, moment în cadrul căruia le-am prezentat copiilor o imagine ilustrând animalele de la o fermă. Le-am propus apoi să indice animalul preferat și să își motiveze alegerea. Răspunsurile au fost dintre cele mai variate, chiar surprinzătoare. Dacă lui Bogdan îi plac măgărușii pentru că au urechile lungi, Darius preferă porcușorii pentru că sunt drăgălași, iar Cezar oile, pentru că sunt albe. Totuși, cele mai îndrăgite animale se pare că sunt caii (,,sunt frumoși”, mulți copii își doresc să îi călărească) și câinii (,,ne apără de hoți sau de câini mai mari, sunt pufoși, sunt frumoși”).
Profitând de rezultatul ,,votului” (câinii au obținut 6 voturi, la diferență de doar un vot de cai 🙂 ), le-am propus copiilor să vorbim astăzi depre câine, animal despre care se spune că ar fi cel mai bun prieten al omului. Din păcate, nu am putut aduce în sală un câine în carne și oase, așa că ne-am mulțumit cu o imagine destul de sugestivă. Observând animalul ilustrat, copiii au aflat următoarele lucruri:

-Corpul câinelui este alcătuit din cap, trunchi și membre (picioare, în număr de patru). Capul este legat de trunchi prin gât. Spre deosebire de om, câinele are și o coadă. Corpul câinelui este acoperit cu blană sau cu păr scurt (le-am prezentat imagini cu diferite rase de câini). Picioarele se termină cu degete, prevăzute cu unghii ascuțite, numite gheare.

-Câinele are doi ochi, două urechi, un nas și o gură, care formează botul. El are mirosul foarte dezvoltat și auzul fin. La cel mai mic zgomot, ciulește urechile în direcţia din care vine acesta.

– Câinele este un animal carnivor, dar mânâncă și alte alimente (pâine, lapte, brânză, chiar unele fructe).

-Câinele se deplasează cu ajutorul picioarelor (merge, aleargă, se târăște, sare peste obstacole). Unii câini sunt foarte rapizi.

-Câinii comunică între ei prin lătrat.

-Câinele este un animal domestic (trăiește pe lângă casa omului, care îi asigură hrana și adăpostul). Oamenii folosesc câinii ca animale de companie, de pază sau de vânătoare. Acest animal este considerat cel mai bun prieten al omului.

-Atunci când întâlnim un câine, trebuie să fim atenți să nu ne muște. Câinii care nu ne cunosc pot să se sperie atunci când ne apropiem de ei și ne pot ataca. După  ce ne jucăm cu un câine, este bine să ne spălăm pe mâini, pentru a îndepărta microbii.

            Activitatea frontală a continuat pe sectoare, în grupuri mici. Astfel, la sectorul Artă, spre încântarea lor, copiii au pictat dalmațieni, cunoscuți din celebrele desene animate. Imaginile le puteți descărca de AICI.

Dalmatieni

La Bibliotecă am realizat lanțul lui Azorel (trasare de cercuri înlănțuite).

Lant

La Construcții am construit cușca lui Azorel.

Cușca lui Azorel

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s